• Anybody can do anything
  Anybody can do anything Believe in yourself
 • Think Triathlon
  Think Triathlon
 • Team spirit
  Team spirit
 • Success
  Success
 • Attitude is everything.
  Attitude is everything.
 • Athens Triathlon Team
  Athens Triathlon Team The best Hellenic Triathlon Team
 • Challenge Yourself
  Challenge Yourself Every training session is a new challenge
 • Training is your weapon
  Training is your weapon
 • Be the best
  Be the best Be the best
 • Just Move...Just do it
  Just Move...Just do it

Είτε είστε αρχάριος Τριαθλητής είτε μεσαίου επιπέδου αλλά ακόμα και αρκετά υψηλού επιπέδου αθλητής το Smart Sport είναι η ιδανική λύση για εσάς.

Οι προπονητές του Smart Sport θα σας παρέχουν την καθημερινή προπονητική υποστήριξη ώστε να μπορέσετε δίχως άγχος και χωρίς πολλές ώρες προπόνησης να ασχοληθείτε με τα αθλήματα αντοχής.

Αναφορικά με την προπόνηση Τριάθλου το smartsport έχει δημιουργήσει τμήματα για όλα τα επίπεδα αθλητών.

Διαβάστε περισσότερα: Ομάδες προπόνησης για όλα τα επίπεδα

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης.

Μία από τις προπονητικές μορφές που κυριάρχησαν την δεκαετία του 80 και 90 στο τρίαθλο ήταν ο προπονητής/ σύμβουλος του Mark Allen και του Mike Pigg, o πολύ διάσημος στο Τρίαθλο Phill Maffetone.Τα βιβλία του συναρπαστικά και κατά κάποιο τρόπο ανατρεπτικά. Από όσα έχουμε να θυμόμαστε από τον Maffetone εκείνο που ξεχωρίζει είναι το MAF test καθώς  τύπος του 180.

Διαβάστε περισσότερα: The 180 Formula

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης.

Κάποιος που ξεκινάει τρίαθλο συνήθως διαβάζει κάποια περιοδικά και ξεκινάει να κάνει προπόνηση βγάζοντας μόνος του κάποιο πρόγραμμμα προπόνησης, ακολουθώντας τις συμβουλές κάποιου γνωστού του που ασχολείται πιο πολύ καιρό με το άθλημα, διαβάζοντας προπονητικά προγράμματα που βρίσκει σε κάποιο περιοδικό ή πληρώνοντας να πάρει ένα πρόγραμμα μέσω ίντερνετ…

Διαβάστε περισσότερα: Πως θα κάνω το "ξεκόλλημα";

Προπόνηση & τεχνική κολύμβησης : Ευλυγισία στους αστραγάλους

Εισαγωγή

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση/παρατήρηση που δεχόμαστε από ανθρώπους που ξεκινούν τρίαθλο και υστερούν στην κολύμβηση είναι : «Να κάνω βάρη;». Συνήθως η συζήτηση συνεχίζεται ως εξής : «Νιώθω πολύ αδύναμος ;»

Εκείνο που πιστεύουμε είναι ότι το πρόβλημα που δεν κολυμπάμε γρήγορα είναι ότι δεν είμαστε πολύ δυνατοί. Μία προσέγγιση είναι να βασιστούμε στα βάρη  (και στην γυμναστική με αντιστάσεις εκτός νερού) όμως αυτός δεν είναι ο ορθόδοξος τρόπος. (Σημείωση : Θα γράψουμε σχετικό άρθρο πότε και για ποιους ίσως αυτή η προσέγγιση μπορεί να δουλέψει σε επίπεδο επίτευξης αγωνιστικού στόχου αν και ποτέ δεν θα μας κάνει α κολυμπήσουμε σωστά)

Ομως όπως μου έλεγε ένας ξένος προπονητής κολύμβησης  με τον οποίο συνεργάστηκα «η κολύμβηση δεν είναι bodybuilding".

Εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι για να έχουμε γρήγορη βελτίωση δεν είναι προς την κατεύθυνση της δύναμης με γυμναστική με αντιστάσεις εκτός νερού αλλά προς της κατεύθυνση της βελτίωσης της ευλυγισίας μας και της σωστότερης θέσης του σώματός μας μέσα στο νερό.

Πόδια και ευλυγισία

Εχουμε αναφέρει  σε προηγούμενο άρθρο ότι έχουμε παρατηρήσει αθλητές να προσπαθούν να κάνουν πόδια με σανίδα και να μένουν σταθεροί ή ακόμα και να πηγαίνουν προς τα πίσω. Μερικοί από αυτούς τους αθλητές έχουν εξαιρετικά γυμνασμένα πόδια με βάρη, προπόνηση ποδηλασίας και τρέξιμο.

Στον αντίποδα πρατηρούμε νεαρές κοπέλες να χτυπούν πόδια και να κάνουν εξαιρετικούς χρόνους.

Τί το διαφορετικό έχουν οι κολυμβητές; Είναι θέμα δύναμης η υπεροχή τους στην ισχύ των ποδιών τους μέσα στο νερό; Η απάντηση είναι αρνητική.

Παρατηρώντας το χτύπημα των ποδιών τους θα δούμε ότι δείχνουν σαν μην έχουν κόκκαλα, «σαν να είναι φτιαγμένα από πλαστελίνη».

Απλά και πρακτικά τί μπορούμε να κάνουμε;

Μερικές απλές συμβουλές για βελτίωση της ευλυγισίας στους αστραγάλους.

·         Διατάσεις με και με την βοήθεια ενός λάστιχου (ιδανικά thera band). Eίναι χρήσιμο να γίνονται πριν από κάθε προπόνηση κολύμβησης αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή

·         Οσο μπορούμε πρέπει να αποφεύγουμε μπότες, μποτάκια και οι γυναίκες ψιλοτάκουνα στην καθημερινότητά μας

·         Το μασάζ με την χρήση ενός roller foam  ή με την βοήθεια ενός φυσικοθεραπευτή είναι εξαιρετικά χρήσιμο και για ορισμένους αθλητές μονόδρομος.

Σελίδα 1 από 4

Ημερολόγιο

logo Cycling World